Honden

Fysiotherapie kan honden helpen om pijnvrij (of met minder pijn) door het leven te gaan. Is uw hond kreupel, stijf, heeft hij problemen tijdens werk/sport of bent u doorverwezen via de dierenarts? Dan kan fysiotherapie een goede uitkomst bieden. Tijdens een intake beginnen we met een vraaggesprek om de klacht zo helder mogelijk te krijgen. Daarna wil ik de hond graag in beweging zien en kijk ik waar de hond pijn of beperkingen heeft. De behandeling kan bestaan uit massage, mobilisaties van gewrichten en/of wervelkolom, oefentherapie en adviezen naar de eigenaar.
De volgende indicaties worden vaak gezien bij de fysiotherapeut:
– Na operaties (bijvoorbeeld kruisbanden, meniscus, heupoperaties)
– Hernia’s of spondylose
– Rug- en nekproblematiek
– Kreupelheid
– Pees-, spier- en bandletsels
– Neurologische aandoeningen
– Artrose/ouderdomsklachten
– Problemen tijdens werk/sport
– Gewrichtsafwijkingen

Natuurlijk kan uw hond ook langskomen voor een preventieve check. Uw hond wordt dan geheel lichamelijk onderzocht om te kijken of er ongemakken/pijnlijkheden zijn.
Herkent u bovenstaande klachten en wilt u uw hond laten onderzoeken? Maak dan hier een afspraak! Honden worden behandeld op de locatie in Hoogkerk bij Active Dog Care of bij u thuis.

Let op: de agenda loopt erg vol en daardoor kan het zo’n 3 weken duren voor er een intake kan worden ingepland. Wordt uw hond geopereerd? Probeer dan daarvóór een afspraak in te plannen zodat we na de operatie op tijd kunnen starten met revalideren!

Bewegingsonderzoek bij de hond waarbij alle gewrichten en spieren worden getest.