Over mij

Mijn naam is Linde van Welzen en van jongs af aan ben ik al een groot dierenliefhebber. Als kind wilde ik graag dierenarts worden en bij mijn ouders hadden we allerlei verschillende dieren: honden, katten, cavia’s, konijnen, parkieten, ratten, hamsters, kippen en paarden. Op mijn zevende mocht ik beginnen met paardrijles en op mijn negende kreeg ik mijn eerste pony. Inmiddels heb ik er vier: twee shetlanders, een draver en een half-arabier.
Na mijn VWO-diploma bedacht ik me toch dat dierenarts misschien niet helemaal bij mij paste, maar ik wilde wel heel graag met dieren gaan werken. Ik heb toen eerst gekozen voor de humane opleiding Fysiotherapie, om daarna door te kunnen gaan met de opleiding Dierfysiotherapie.
Op mijn 21ᵉ studeerde ik af als fysiotherapeut en ongeveer een jaar later kon ik met de opleiding Dierfysiotherapie in Barneveld beginnen. Na nog 2,5 jaar studeren werd ik in 2018 dierenfysiotherapeut.

Inmiddels heb ik twee praktijken: één voor mensen en één voor dieren. Fysiotherapie Van Welzen richt zich op mensen en is gevestigd in Helpman, Groningen. Dierfysiotherapie Groningen richt zich op dieren, dit gebeurt vaak bij mensen aan huis of op stal. Ook heb ik een samenwerking met Active Dog Care in Hoogkerk, waar ik de hydrotherapie doe. Honden kunnen ook op deze locatie komen voor behandeling.